Friday, April 25, 2008

Grootste Boekenmarkt van de Wereld in Amsterdam !


Het oude stadshart van Amsterdam is de locatie voor de grootste boekenmarkt van de wereld. Maar liefst 1000 kramen met boeken slingeren door het centrum.

De Amsterdam WereldBoekenmarkt vindt plaats op zondag 18 mei van 10.00 tot 18.00 aan de Amstel, voor het Muziektheater, op het Waterlooplein, in de Houtkopersdwarsstraat, op de Jodenbreestraat en de de St. Anthoniesbreestraat, op de Kloveniersburgwal, op de Zwanenburgwal, op de Nieuwmarkt en op de Gelderschekade. Zo kunt u dus een wandeling van ongeveer 5 km door dit historisch stadshart maken zonder de enorme boekenmarkt te verlaten.

De Wereldboekenmarkt vindt plaats in het kader van Amsterdam Wereldboekenstad, een eervolle titel die de stad heeft ontvangen van UNESCO. Amsterdam gonst een jaar lang van activiteiten rondom het belang en plezier van boeken en lezen. Bron: De Kan

Of de WereldBoekenmarkt in Amsterdam ook echt de grootste van de wereld is, blijft nog even de vraag. De Deventer Boekenmarkt gaat dit jaar de 20ste editie in en is met 878 kramen over een lengte van 6 km uitgegroeid tot de grootste boekenmarkt van Europa. Meer boekenmarkten kunt u hier vinden.

No comments :

Popular Posts Last Week

Popular Posts This Month

Popular Posts All Time