Tuesday, April 29, 2008

Het Herriegebied - Doof zijn is niet handig!


Wist jij dat onderzoek aantoont dat elk jaar opnieuw zo’n 22.000 jongeren blijvend gehoorverlies, tinnitus (oorsuizen) of overgevoeligheid voor geluiden oplopen door te harde muziek uit I-pods en MP3-spelers?

Wij houden van Oranje - Een zomer lang Oranjefeest !


Morgen is de aftrap van een hele lange Oranjezomer. Traditiegetrouw kleurt Nederland oranje tijdens de viering van Koninginnedag. Dit jaar zullen we dat nog wat vaker mee gaan maken. En u weet het inmiddels wel, ik heb wat met Oranje !

Shell - Jeroen van der Veer is blij met $7,8 miljard kwartaalwinst !


Tuurlijk is Jeroen blij. De man weet altijd de indruk te wekken alsof de alsmaar hoger wordende prijzen voor benzine, diesel en nog wat van die producten door anderen worden veroorzaakt. En Shell? Dat kan daar niets aan doen, sorry hoor. Dat is het toontje en heel slim ook, altijd iets melden wat tegen zit: zwakke marktomstandigheden.


Ja, ja, ondertussen wordt Shell rijker en rijker dankzij uw en mijn bijdrage aan de pomp. Die rijkdom wordt helaas niet geinvesteerd in duurzame energie, anders was het nog ergens goed voor.

De European Solar Days !


Met het awareness-programma, "The European Solar Days", wil de zonne-energiesector het gebruik van de zon promoten als een belangrijke energiebron. Dit eerste European Solar Days evenement wordt gehouden op 16 en 17 mei 2008.


Tijdens deze dagen zullen in tien Europese landen meer dan 4000 verschillende evenementen plaatsvinden, met zonnestroom en zonnewarmte in de hoofdrol.

China gaat voor de energiezuinige lamp !


Het ministerie van Financiƫn in China heeft vorige week een omvangrijk subsidieprogramma aangekondigd om het gebruik van energiezuinige lampen te stimuleren. En zoals we dat wel gewend zijn uit China, men pakt de zaken groots aan. De eerste fase van het project omvat de inzet maar liefst 50.000.000 energiezuinige lampen. Tegelijkertijd wil men energievretende, ouderwetse gloeilampen uit de markt verbannen.

Arme Tilburgers krijgen hulp !


De gemeente Tilburg en Essent lanceren een gezamenlijk programma. Daarin zitten bijvoorbeeld gratis bespaarpakketten voor Tilburgers met een minimuminkomen. De pakketten, met onder meer spaarlampen, tochtstrips, waterbesparende douchekoppen en stand-by killers.

Is dat nou niet heel erg overdreven? Een besparing van 60% met een investering van maximaal 130 euro

Wat is de energiezuinigste straat van Nederland ?


Tja, dat blijft voorlopig nog even de vraag. Maar als het aan Diederik Samson ligt komt daar verandering in. Hij heeft een serieus maar ook ludiek plan.

Hij gaat een wedstrijd houden: Wat is de energiezuinigste straat van Nederland.

HRe Super cv-ketel alleen voor de Rijken !


Het leek nog zo mooi toen onlangs de subsidieregeling voor energiezuinige of zo u wilt electriciteitsopwekkende CV-ketels werd bekend gemaakt. Tien miljoen euro is er beschikbaar voor om de aanschaf en installatie van de nieuwe Super HR CV-ketel te stimuleren. Met een subsidie van 1000 euro per HRe zal dat geen storm gaan lopen.

Want die HRe super cv-ketel is nu nog schreeuwend duur.

Monday, April 28, 2008

Act Green for the Queen !


Geweldig dat men de afvalproblemen gaat aanpakken bij het Koninginnedag Festival. Meer over Act Green For The Queen - Keep Konninginnedag Clean !

Eindhoven gaat voor Energieneutraal !


Kijk, dat noem ik nou eens een realistisch doel energieneutraal ! Jammer dat het hoge ambitieniveau nog niet op korte termijn het gewenste doel gaat opleveren. Ik heb geen idee waar dat aan ligt, maar ik kan mij voorstellen dat het vooral een geldkwestie is.

Light Blubs !


Dutch designer Pieke Bergmans presenteerde in Milaan verschillende nieuwe projecten waaronder deze hele fraaie Light Blubs.

Light Blubs zijn hand-geblazen kristallen lichtbollen met LED’s en zo ontstaat er dan een hele mooie en uniek vormgegeven energiezuinige lamp.

Klimaatneutraal = Greenwashing !


Duidelijke uitspraak van Lucas Reijnders waar ik mij helemaal in kan vinden.

Van alles en nog wat wordt in Nederland te pas en te onpas voorzien van het etiket, het label of het logo klimaatneutraal.

Citizen komt met Eco-Drive Watch !


In eerste instantie werd mijn aandacht getrokken door Eco-Drive. Ik dacht dat het om een nieuwe manier van rijden zou gaan. Helemaal fout.

Het gaat om de nieuwste ontwikkeling bij Citizen.

Discovery Home Channel wordt Planet Green !


Vanaf 4 juni kunt u zeven dagen per week en 24 uur per dag kijken naar Planet Green, de nieuwe naam voor Discovery Home Channel.
Planet Green krijgt daarmee in Ć©Ć©n klap een bereik van ongeveer 50 miljoen huishoudens. De uitzendingen krijgen een hoog gehalte Eco-entertainment mee.

Flinstering - Mijn Tent is Top en Mijn Straat is Flop !

Mooi hoor dat Flinstering heeft gewonnen.

Een deken van plastic bekers ! Superstaaltje kwaliteit door de winnaar van Mijn Tent is Top. De rotzooi die achter blijft op straat is wat mij betreft een hele dikke Flop !

City of the Future - Stem nu !


De stad van de toekomst. Hoe moet die er uit gaan zien. Laten we zeggen in 2108.

U kunt vandaag voor het laatst stemmen op de drie voorliggende ontwerpen van de regionale winnaars.

Ik hou het op de remake of San Franciso als duurzame stad met een echt HyDRO-NET

Sunday, April 27, 2008

Krijgt Nederland het eerste Zonnebos ter Wereld ?


Het Zonnebos is een verzameling van Zonnebomen.

Zonnebomen zijn hoge betonnen palen die hoog in de lucht zijn voorzien van doorzichtige zonnepanelen. Constructies dus in de vorm van bomen van verschillende hoogten voorzien van transparante panelen waarmee zonne-energie wordt opgewekt.

The SolarStore - De opblaasbare Zonneboiler !


Dat geloof je toch niet?
De opblaasbare zonne-boiler lijkt heel erg op het systeem van een luchtbed. U kunt ‘m meenemen in een rugzak en dan op elke locatie met een lekker zonnetje even vullen met water, er gaat zo'n 30 liter in en de zon kan zijn werk doen. Wat later heeft u helemaal voor niets warm water.

Saturday, April 26, 2008

Kent u iemand die een compliment en 15.000 euro verdient ?


Mensen met een groot hart die zich inzetten om anderen op weg te helpen naar een baan met inkomen. Hun beloning vinden ze in het geluk van de ander. Of in het aanboren van onbenutte talenten.


Kent u zulke gedreven mensen of organisaties? Laat het weten! Start Foundation geeft ze een extra schouderklop en beloont Ć©Ć©n van die inspanningen met het Johan Stekelenburg Compliment 2008, inclusief een bedrag van 15.000 euro.

Sportvriend Cies Bouwens overleden !

Vandaag las ik in een heel kort berichtje in het Financieele Dagblad dat Cies Bouwens, donderdag 24 april op 79-jarige leeftijd is overleden. Cies was al lange tijd ziek.

Een groot Utrechter en Ć©Ć©n van de beste vertegenwoordigers van de sport in Utrecht is heengegaan. Een ware sportvriend.

Kimora Lee Simmons - Be an Angel for Dogs !


Geweldig mooie advertentie om de aandacht te vestigen op dierenmishandeling. De moeite waard om even te kijken.

Puinhoop in Utrecht !


Al eerder schreef ik over de verwachte verkeersdrukte en files rondom Utrecht door de afsluiting van de Graadt van Roggeweg en werkzaamheden bij de Majella-knoop.


Als u dit weekend (26 en 27 april) in Utrecht moet zijn dan staan u nog wat extra verrassingen te verwachten. Niet alleen de Graadt van Roggeweg blijkt afgesloten te zijn. Tot aan het Westplein en de Daalsetunnel onder het spoor in het Centrum zijn er wegen afgesloten en omleidingen ingesteld.

Friday, April 25, 2008

Grootste Boekenmarkt van de Wereld in Amsterdam !


Het oude stadshart van Amsterdam is de locatie voor de grootste boekenmarkt van de wereld. Maar liefst 1000 kramen met boeken slingeren door het centrum.

De Amsterdam WereldBoekenmarkt vindt plaats op zondag 18 mei van 10.00 tot 18.00 aan de Amstel, voor het Muziektheater, op het Waterlooplein, in de Houtkopersdwarsstraat, op de Jodenbreestraat en de de St. Anthoniesbreestraat, op de Kloveniersburgwal, op de Zwanenburgwal, op de Nieuwmarkt en op de Gelderschekade. Zo kunt u dus een wandeling van ongeveer 5 km door dit historisch stadshart maken zonder de enorme boekenmarkt te verlaten.

De Wereldboekenmarkt vindt plaats in het kader van Amsterdam Wereldboekenstad, een eervolle titel die de stad heeft ontvangen van UNESCO. Amsterdam gonst een jaar lang van activiteiten rondom het belang en plezier van boeken en lezen. Bron: De Kan

Of de WereldBoekenmarkt in Amsterdam ook echt de grootste van de wereld is, blijft nog even de vraag. De Deventer Boekenmarkt gaat dit jaar de 20ste editie in en is met 878 kramen over een lengte van 6 km uitgegroeid tot de grootste boekenmarkt van Europa. Meer boekenmarkten kunt u hier vinden.

Het Nationale Watersymposium 2008 !


De stichting Kennisuitwisseling IndustriĆ«le Watertechnologie (SKIW) organiseert op donderdag 15 mei 2008 het tweejaarlijkse Nationale Watersymposium met als thema “Industrieel Watermanagement nu en in de toekomst - technische innovaties en regelgeving”.

Het Watersymposium is na 7 succesvolle uitvoeringen hƩt platform geworden voor de industriƫle watergebruiker.

Tien miljoen euro voor invoering energiezuinige HRe-ketels !


Minister Maria Van der Hoeven van EZ stelt 10 miljoen euro beschikbaar voor het invoeren van de nieuwe HRe-ketel. De nieuwe ketel moet een belangrijke bijdrage leveren aan de vermindering van uitstoot van kooldioxide. De minister deed haar toezegging woensdag 23 april 2008 op het congres ‘Slim met gas’.

‘Ik vind het belangrijk veel meer mensen te winnen voor deze mini-elektriciteitscentrale. Ook omdat de ketel ons bewust maakt van ons energieverbruik. Voorheen passieve gebruikers worden producenten en dragen bewust bij aan duurzaamheid en een schoner milieu. Prosumers in plaats van consumers,’ aldus Van der Hoeven.

In een gemiddelde woning in Nederland produceert een HRe-ketel jaarlijks ongeveer 25.000 kWh elektriciteit. Dit levert een reductie van CO2-uitstoot van ongeveer 1000 kilo. Dit is een besparing van bijna twintig procent. Er is subsidie beschikbaar voor 10.000 ketels. SenterNovem voert de regeling die rond de zomer ingaat uit.

Klimaatlesbus met EarthQuest Videogame !


In een zogeheten klimaatlesbus met de naam Geotruck kunnen scholieren van 5 en 6 VWO door middel van een videogame alles leren over het klimaat en de gevolgen van klimaatverandering.
Met het spel Earthquest gamen de jongeren een lesuur lang voor een duurzame wereld, een beter milieu, een veiligere wereld en goede drinkwatervoorzieningen in ontwikkelingslanden. De bus gaat het hele land door. Door sponsoring van allerlei partijen is het voor scholen gratis en zo'n 100 scholen hebben zich aangemeld. U kunt uw school nog steeds aanmelden.



Geotruck gaat aansluiting zoeken bij GLOBE. Dat lijkt al gelukt want na een bezoek van de GeoTruck krijgt de deelnemende school een gratis lespakket met drie GLOBE opdrachten. Bovendien krijgen deelnemers aan de GeoTruck die lid willen worden van GLOBE een korting van € 100,- op de normale jaarprijs van € 200,- GLOBE Nederland wordt gecoƶrdineerd door SME Advies.

De Opkomst en Ondergang van de Aarde !

Filmpje

Energie Besparen - Snel verdiend !


Inwoners uit Alphen aan den Rijn, Jacobswoude en Nieuwkoop kunnen vanaf april 2008 eenvoudig energie besparen via de servicepunten Verlicht Wonen en Warm Wonen. De servicepunten doen dit al langer voor inwoners van Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Rijnwoude, Voorschoten, Teylingen en Zoeterwoude. Ze geven advies over energiebesparende maatregelen en er zijn ook bedrijven bij aangesloten. Zo kunt u voor advies en uitvoering op Ć©Ć©n adres terecht.

Chaos rond Utrecht verwacht !


Er dreigt een enorme chaos rond Utrecht. Al eerder berichtte ik over de heel slechte bereibaarheid door de verplaatsing van Afrit 7 op de A2.
Ook de verplaatsing van het busstation van Jaarbeursplein naar Veemarkthallen zorgt ervoor dat er heel veel verkeer een andere route moet nemen.


Als klap op de vuurpijl is Utrecht vandaag begonnen met de reconstructie van de Majella-knoop in de buurt van de Douwe Egberts en maandag gaat de Graad van Roggenweg voor een weekje of zestien op de schop.

Kaartje

Thursday, April 24, 2008

Greenshirts - I love Bush !

Greenshirts is een Student Company (S.C.) opgericht door zeven milieu bewuste ondernemers van Hogeschool Tio Amsterdam. De onderneming is opgericht met het doel de CO2 uitstoot op deze aarde tegen te gaan met het planten van bomen in samenwerking met Trees for All. You buy a tee, We plant a tree!


Mooi dat studenten zich steeds meer gaan bezighouden met duurzaam ondernemen. Ik vraag mij wel af of de gekozen doelstelling wel zinvol is. Het kan toch nooit het doel zijn om CO2 uitstoot tegen te gaan door bomen te planten. Bovendien doet iedereen dat tegenwoordig. Ben zo onderhand wel heel benieuwd waar al die bomen worden neergezet. Mocht iemand daar wat foto- of videomateriaal van hebben, laat het ons even weten.



Tenslotte vraag ik mij af wie er zit te wachten op een T-shirt met de opdruk: I love Bush !! De naam Bush staat voor mij vooral voor geen aandacht voor de klimaatproblemen, schijnoplossingen en oorlog.

Duurzaam Bouwen - Gratis Energie-audit en Gratis Checklist DuBo !



Met de BouwWijzer kunt u uw bouwplannen of woning doorlichten op het vlak van energieverbruik, waterverbruik en duurzame materialen. De BouwWijzer is er voor gemeentebesturen, particulieren, verenigingen en buurtcomitƩs.

Dreigend tekort aan Groene Stroom !


Op zich een heel goed besluit van de Europese Comissie. Er komt een nieuwe richtlijn die kortweg gezegd een einde maakt aan de Europese handel in Groene Stroom certificaten. Daarmee komt er een einde aan het heel goedkoop inkopen van Groene Stroom certificaten, zoals dat vooral in Nederland erg gebruikelijk is geworden.Dat is ook lekker goedkoop.

Groene fiets moet CO2 in Zuid–Limburg terugdringen !


Parkstad Limburg gaat participeren in het initiatief Groenfietsen. Nog dit voorjaar zullen in de Parkstadregio meerdere opstap- en oplaadpunten voor het elektrische fietsenproject worden gerealiseerd. Door de participatie van Parkstad Limburg wordt het netwerk van Groenfietsen aanzienlijk uitgebreid, wat een doorbraak kan betekenen in het klimaatneutraal recreƫren. Doordat Groenfietsen alle CO2-uitstoot die door de gebruikers ontstaat -zelfs in het vervoer van en naar het opstappunt toe- gaat compenseren kan het Groenfietsenproject als volledig klimaatneutraal worden aangemerkt.

Amsterdam Duurzaam - Beleef een Duurzame Dag !


De gemeente Amsterdam organiseert samen met partners uit bedrijfsleven en onderwijs Amsterdam Duurzaam. Want duurzaamheid is meer dan gescheiden afval, spaarlampen en zuinige douchekoppen. Duurzaamheid is een lifestyle.


Zaterdag 7 juni is Amsterdam Duurzaam in hartje Amsterdam. In de Beurs van Berlage en op het Beursplein is te zien dat duurzaamheid dƩ moderne way of life is, want Groen is het nieuwe Zwart.

Wednesday, April 23, 2008

Amsterdam Region, a Metropolitan & Sustainable Area !

ABN AMRO, de Kamer van Koophandel Amsterdam en de KennisKring Amsterdam organiseren het congres AMSTERDAM REGION, a metropolitan & sustainable area. Duurzaamheidsthema’s staan centraal bij een duurzame ontwikkeling binnen de Metropoolregio Amsterdam.

Tijdens het congres wordt ingezoomd op de drie pijlers van duurzaamheid People, Planet en Profit en de betekenis hiervan voor ondernemers.

50 Easy Ways to Help the Planet !


Leuk idee om de aandacht op een bedrijf te vestigen. Wire & Twine maakte een op zich mooi overzicht van 50 manieren waarmee ze u willen aansporen om zelf een bijdrage te leveren aan het redden van onze planeet. Op de site van de initiatiefnemer kom ik vooral producten tegen die te koop worden aangeboden.
Producten met een boodschap, maar of die producten zelf wel zo goed zijn voor onze planeet blijft de vraag. Ik kan in elk geval weinig tot niets aan duurzame, milieuvriendelijk, energiezuinig of klimaatreddende producten vinden.

Zo kunt u een T-shirt van een print laten voorzien met de 50 Ways to Help the Planet ! Helaas geen enkele informatie over het T-shirt zelf. Organische katoen? Fair Trade? Geen idee.

Wat weer wel heel aardig is van Wire & Twine is dat er van elk product een bedrag naar een goed doel gaat. Per product wordt een andere organisatie ondersteund.

Vijftig miljard voor Duurzame Energie - De Grand Inga !

Kijk dat schiet op. Vijftig miljard investeren in een enorme dam in de Congo River. Het project moet tweemaal zoveel energie produceren als de Chinese Drieklovendam en de elektriciteitsproductie in Afrika met een derde doen stijgen.

De al bestaande dammen Inga I, II en III zijn klein spul in vergelijking met de Grand Inga, een dam van 205 meter hoog die een waterreservoir van vijftien kilometer lang creƫert en een capaciteit van veertig GigaWatt moet bereiken. Dat is meer dan het dubbele van de enorme Drieklovendam in China. De massa energie zal deels uitgevoerd worden naar het buitenland.

Election 2008 - Hillary Clinton wint in Pennsylvania !


Dat is weer eens goed nieuws voor Hillary Clinton. De winst in de laatste grote staat waar voorverkiezingen worden gehouden, Pennsylvania, is binnen. Inmiddels is ongeveer 98% van de stemmen geteld en daarvan gaat 55% naar Hillary Clinton en 45% naar Barack Obama. In de race naar het Witte Huis staat Barack Obama nog steeds voor. In de stand om de delegates staat hij nu op 1694 en Hillary Clinton komt tot 1556.

In mei gaat het weer verder met voorverkiezingen in een aantal kleinere staten.

Tuesday, April 22, 2008

Er komt steeds meer Gif op ons Bord !


Het is een slechte zaak dat de maximale normen van de zuidelijke landen zoals Spanje en Griekenland tot uitgangspunt van beleid zijn genomen in plaats van de veel strengere normen in noordelijke landen als Denemarken en Zweden.

Dat is dan weer heel fijn geregeld. En wordt al dat gif ook netjes vermeld op het etiket? Dat blijft voorlopig ook nog een gevecht gezien het eerdere bericht: Wij hebben recht op WOK. Al eerder schreef ik over de gevaren van ons hedendaagse voedsel: Wat zit er in uw eten ? Een handig boekje met nuttige en in feite schokkende informatie over allerlei gifstoffen die er nu al in ons eten en drinken zitten.

Energiebesparing - Lente-Akkoord Energiebesparing in de Nieuwbouw !


Het energieverbruik in nieuwe winkels, woningen en kantoren zal in 2015 met 50% zijn gereduceerd ten opzichte van nu. Dat is de kern van het Lente-Akkoord Energiebesparing in de Nieuwbouw dat minister Ella Vogelaarvoor Wonen, Wijken en Integratie en minister Jacqueline Cramer van Ruimte en Milieu vandaag met de NEPROM, NVB en Bouwend Nederland ondertekenen.

Het Lente-Akkoord (PDF) is Ć©Ć©n van de sectorakkoorden

Het Geheimzinnige Koffertje van Sdu !

Soms krijg je van die telefoontjes dat je denkt: waar gaat dit nu eigenlijk over. Zo ook vanmorgen. Een kort verslag van dit boeiende en geheimzinnige gesprek wil ik u dan ook niet onthouden. En wie weet of ook u vandaag of morgen wordt gebeld.
Goedenmorgen met Sdu Uitgeverij. Ik wil het graag even met u hebben over een nieuw blad. Een magazine voor hoger opgeleide ambtenaren. Heeft u daar wel eens mee te maken? Tuurlijk heb ik dat, maar of die hoger opgeleid zijn? Dat vraag ik ze nooit. Afijn, waarschijnlijk wel, zo antwoord ik.

Onduurzame luiheid !


De wereld gaat aan vlijt ten onder' zo schreef Max Dendermonde in 1954. Als we naar het klimaat- en milieuvraagstuk kijken dan zie ik het nog steeds de grootste bedreiging in alles wat wij vinden dat we moeten produceren en consumeren. Zeker als je even buiten Nederland bent geweest dan zie hoe wij als ijverig volkje bezig zijn om de economie verder aan te jagen.
Nu denk ik niet dat wij onze cultuur plotsklaps kunnen veranderen en met zijn allen durven

Gemeente Venray zwicht voor dierenactivisten!

De aanleg van een dierproevencentrum in het Limburgse Venray is definitief stopgezet. Dit als gevolg van acties van dierenactivisten.

Het project ScienceLink lag onder vuur van dierenactivisten. De afgelopen tijd demonstreerden activisten tegen ScienceLink. Een van de deelnemende bedrijven, projectmanagementbureau Van der Looy , stapte enkele maanden geleden al uit het project wegens een „onacceptabel dreigende houding” van „groeperingen”. Ook andere bedrijven haakten vervolgens af. Op Nova en de regionale zender L1 verschenen hier filmpjes over.

Het veelbesproken centrum zou gebouwd worden langs de A73. Maar dit gaat nu dus niet door, deze slag is door de activisten gewonnen. En dat is natuurlijk erg goed nieuws voor de dieren!

Google steunt Earth Day met aangepast logo !


Google heeft opnieuw een speciaal logo ter ere van Earth Day 2008. Was het logo vorig jaar nog dreigend, dit jaar zit er een soort sereniteit in. Een schildpad? Misschien is het wel een link naar de Olympische spelen in China.

Hierbij ook een overzicht van de Earth Day logo’s van de voorgaande jaren!
Earth day wordt jaarlijks gehouden op 22 april. Google heeft ondertussen al een flinke geschiedenis opgebouwd met speciale Google Earth day logo’s. Kijkt u hier even voor een overzicht.

Monday, April 21, 2008

De BespaarAssistent - Zo bespaart u al gauw heel erg veel op de energierekening !


De BespaarAssistent is een online adviestool die consumenten helpt minder stroom en gas te verbruiken. Elk huishouden kan online zijn eigen bespaarprogramma opstellen, waarbij concrete adviezen direct aangeven hoeveel energie er wordt bespaard en wat dit oplevert in euro's.


Zelf ben ik wat minder enthousiast. Het is vast weer helemaal goed bedoeld, maar zo helder zijn al die tips niet. Alle tips leveren uiteraard een besparing op en voor wie de moeite neemt om alle tips aan te vinken die al worden toegepast of die u zou kunnen toepassen, komt al snel aan die 10%. Dat is zelfs geen enkele kunst.


Zo kwam ik al snel uit op een energiebesparing van een slordige 98% op de electriciteitrekening en voor gas was het nog mooier, ik kwam zelfs tot 113% besparing. Het lijkt erop dat ook deze actie wel heel erg makkelijk het HIER-logo mag voeren. Ben ook wel benieuwd wie al die gegevens heeft gecontroleerd.



Ik hou het er maar op dat het vooral een mooie actie is om extra klanten te werven. Dat is natuurlijk nodig omdat de inkomsten teruglopen zodra iedereen echt gaat besparen. Minder verdienen is niet gewenst, dus moet er worden gezocht naar andere manieren om nieuwe klanten binnen te slepen, zoals met de BespaarBonus.

Wij houden het maar gewoon bij groene stroom en we besparen waar dat mogelijk is en met een energierekening van ongeveer 200 euro per maand denk ik dat we daar aardig in slagen.

I Am Because We Are by Madonna !


Heel, heel, heel veel kinderen in Africa hebben een mensonwaardig bestaan, ze zijn ziek, zonder werk, zonder scholing en niet te vergeten, ze hebben geen ouders meer.

I Am Because We Are is een intrigerende en aangrijpende film over zoveel kinderleed. Gelukkig komt er steeds meer aandacht en geld om deze kinderen een beter bestaan te geven. Bill Clinton, Desmond M Tutu en vele anderen zijn al actief en doen er van alles aan. Inmiddels heeft ook Madonna zich ontfermd over het lot van de vele weeskinderen in met name Malawi.

Kijkt u hier alvast even naar de trailer van I Am Because We Are !

Investeren in zonnepanelen is risicoloos !


Wie een PV-systeem van vier op vier meter - kostprijs 12.720 euro - op zijn dak heeft dat perfect op het zuiden is gericht en volledig schaduwloos is, krijgt tot en met het twintigste jaar na de investering 765 euro per jaar uitgekeerd. Daarmee is investeren in zonne-energie onklopbaar voor wie op zoek is naar een totaal risicoloze lange termijnbelegging.

Duurzaam is nooit echt Duurzaam ??


Vanaf 2010 zal het Rijk nog uitsluitend duurzaam inkopen. Van kantoorbenodigdheden tot bouwprojecten. De doelstellingen voor provincies, gemeenten en waterschappen liggen iets lager. Voor alle 80 productgroepen die daaronder vallen, moeten nu duurzaamheidcriteria worden geformuleerd. Bovendien moeten overheidsinkopers die ermee gaan werken, goed worden geĆÆnstrueerd.

Wiana Partakusuma, programmadirecteur Duurzaam Inkopen van bij het ministerie van VROM, heeft er de komende jaren haar handen vol aan. Partakusuma formuleert de definitie van duurzaam inkopen: “De doelstelling van duurzaam inkopen wordt bereikt als de inkopen voldoen aan de criteria voor duurzaam inkopen die op dat moment gelden. Aan die criteria wordt nu gewerkt; ze moeten begin volgend jaar klaar zijn.” Van de 80 productgroepen hebben er 22 betrekking op de bouw- en gww-sector. Bovendien vertegenwoordigen de inkopen in deze productgroepen zo’n 50 procent van de overheidsuitgaven. Die bedragen op jaarbasis circa 45 miljard euro. U kunt het volledige artikel in het vakblad Podium van Bouwend Nederland lezen. Zie pagina 4 van de PDF. Ik heb er even en stukje uitgehaald omdat daar een vreemde uitspraak wordt gedaan (of fout weergegeven).

Duurzaam is een dynamisch begrip. Er is altijd ontwikkeling. Daarom is duurzaam nooit echt duurzaam”, stelt ze. “Als norm voor de criteria hanteren wij de oplossingen die de koplopers in de markt kunnen leveren en presteren. Je moet beseffen dat nieuwe duurzame oplossingen steeds vaker, steeds beter en ook steeds sneller worden gevonden. Kijk naar alles waar een stekker aan zit: daarin kan binnen een jaar een enorme vooruitgang zitten. Wat nu een energie-A-label heeft, kan volgend jaar al een C-label zijn.”

Van een Energie A-label naar een C-label lijkt mij eerlijk gezegd een forse achteruitgang. Het wachten is vooral op de criteria. Daar is een hoop gedoe over en inmiddels is al duidelijk dat de eerder genoemde deadline van 2008 niet gehaald gaat worden. Wiana hanteert het uitgangspunt dat de criteria voor de 22 productgroepen waar de bouw bij betrokken is, in het eerste kwartaal 2009 vastliggen.

Olympische Spelen - Oranje loot gunstig !


Het duurt nog wel even, maar de loting voor het Olympische Voetbal Tournooi op de Olympische Spelen in Beijing is al gedaan. De Olympische Oranje elf van Foppe de Haan gaat het in groep B opnemen tegen Nigeria op 7 augustus (let op dit is ƩƩn dag voor de officiƫle opening), op 10 augustus is de VS de tegenstander en op 13 augustus staat Japan op het programma.

Ik zie kansen voor Oranje om ver te komen en wie weet halen we de finale wel op 23 augustus.

Sunday, April 20, 2008

En daar is de groene Elvis


Daar is ie dan. Eco Elvis zeg maar een soort gerecycelde versie van Elvis. Helemaal groen in zowel outfit als songs.
Heeft al een aantal aardige titels op zijn naam staan en er is zelfs een CD met de veelzeggende titel Burnin' Globe (Burning Love). Op de CD staan nummers als Fix The System, Compost Hotel, Burnin' Globe, Can't Help Recycling It All, Let's Go Organic, Viva Las Vegans, No Ozone In Sight, Gotta Xeriscape, Acid Rain, I Reduce, I Reuse, I Recycle en Eco Man.


En ter ere van Earth Day komt de groene Elvis met een special: Earth Day Rock.

Segway kan de weg op vanaf 1 juli 2008 !


Wat een gedoe over die Segway. Eerst mocht het wel, toen weer niet en nu weer wel. Ziehier het antwoord van onze ministers aan de Tweede Kamer:

Friday, April 18, 2008

De Smith Ampere - Zero-Emission in samenwerking met Ford !


Smith Electric Vehicle is al wat langer aan de slag als fabrikant van full-electric transportauto’s en -trucks. Met de introductie van de Smith Ampere, die in samenwerking met Ford werd ontwikkeld, is de range EV-voertuigen verder uitgebreid. Inmiddel kunt u helemaal zero-emission (wel groene stroom gebruiken) allerlei goederen transporteren.

Zou een hele mooie oplossing zijn om heel snel wat te doen aan de verbetering van de luchtkwaliteit en vermindering van de CO2 uitstoot. U kunt kiezen uit de Smith Ampere (2,3 t), de Smith Edison Chassis Cab (3,5 tot 4,6 t), de Edison Panel Van (3,5 tot 4,6 t), de Edison Minibus (4,3 t) of de Newton (7,5 tot 12 t).

Kortom een complete range waarme ale het transport in onze binnensteden kan worden uitgevoerd. Zijn we ook in Ć©Ć©n keer klaar met de instelling van Milieuzones en de uitbreiding van die Milieuzone, zoals in Utrecht.

Time past cover aan en gaat groen !


Voor de tweede keer in de tachtig jarige geschiedenis van Time krijgt de o zo herkenbare rode rand van de cover een ander kleurtje.

Time heeft besloten om op 21 april met een groene special te komen met de titel How to Win the War on Global Warming. Daarmee wil Time stilstaan bij de gevolgen van de opwarming van onze aarde. En dat past weer bij alle activiteiten in het kader van Earth Day.

Olympische Spelen - Cheerleader competie afgelopen !


Zo, die competitie is ook al weer klaar. De keuze is gemaakt. Na een maandenlange competitie met voorondes, tussenrondes en finalerondes zijn ze eruit. Een topselectie van 428 jongedames heeft de bevestiging ontvangen om als officiƫle cheerleaders tijdens de Olympische Spelen in actie te komen.

De Chinezen zijn er maar wat graag bij en doen er van alles aan om als beste uit de bus te komen.

Geld subsidieregeling schone motoren is ook op !


De subsidieregeling EURO 5 Vrachtwagens & Bussen die de aanschaf van nieuwe, ongebruikte vrachtwagens en bussen met een Euro-5 motor of een motor die voldoet aan de EEV-norm moet stimuleren is door het subsidiebudget van 30 miljoen euro heen. Het geld is op.

Daarom is de regeling per 1 april 2008 stopgezet. Er wordt, zoals dat zo mooi heet, gekeken naar mogelijkheden om extra budget beschikbaar te stellen.

Dag van de Aarde - Ik mis je door Kwatta !


Nederpopgroep Kwatta is de eer te beurt gevallen een videoclip te mogen maken voor de Dag van de Aarde van tv-zender National Geographic Channel.

Op 22 april om 20 uur wordt de clip ‘Ik mis je’ op National Geographic gepresenteerd en vanaf maandag 21 april ligt de single in de winkel. De single is nu al te bestellen voor € 2,99.

Een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan het WNF ten behoeve van hun Noordpoolcampagne

Op 22 april is het International Earth Day, een fenomeen dat in de jaren zeventig in de VS is ontstaan. National Geographic wil deze dag aangrijpen om stil te staan bij het belang van de aarde.

De single en viedeoclip Ik mis je door Kwatta is te zien om 20 uur op National Geographic Channel.

Voor National Geographic is Earth Day tevens de start van de Maand van de Aarde. Elke werkdag is er een speciale uitzending om 20.30 uur en iedere zondag om 17.00 uur.

Wednesday, April 16, 2008

Olympische Spelen - 10 Ways to Eliminate a Buddhist Monk !

Fimpje

Geld subsidieregeling zonnepanelen is al weer op !


Het is alweer gedaan met het subsidiepotje voor zonnepanelen. In zeg maar veertien dagen tijd zijn er ruim 5000 aanvragen voor subsidie binnengekomen. Per dag worden er op dit moment nog steeds aanvragen ingediend, zo’n 100 per dag.

Om al die aanvragen niet direct weer te moeten afwijzen, maakt minister Maria van der Hoeven gebruik van

Popular Posts Last Week

Popular Posts This Month

Popular Posts All Time