Sunday, April 6, 2008

Duurzame Energie - De eerste Tidal-Energy centrale ter Wereld !


De eerste getijdenenergiecentrale ter wereld nadert zijn voltooing. In Noord-Ierland wordt hard gewerkt aan het plaatsen van de energieturbines. en men verwacht met een maand of twee de centrale in gebruik te kunnen nemen. Het SeaGen Tidal System gaat zo ongeveer 1,2 MegaWatt aan stroom opleveren. Groene stroom.
Tidal Energy biedt ongekende mogelijkheden voor het opwekken van energie. In Nederland zijn mij geen grote projecten bekend, wel is er een proefproject. Gek eigenlijk want we hebben bij de kust toch een heel aardig getijdenverschil, denkt u maar eens aan hoe ver het zeewater stijgt als het vloed wordt langs onze kust.
De mogelijkheden om de power van de oceanen (Marine Energy) te benutten om duurzame energie op te wekken zijn groot. Inzetten op Tidal Energy, Wave Energy en Blue Energy lijkt een voor de hand liggende route. Windmolens leveren veel weerstand op, zonnepanelen komt maar niet grootschalig van de grond en of CO2 afvangen bij kolencentrales gaat lukken en of die CO2 op een echt veilige manier kan worden opgeborgen is nog maar de vraag en met kernenergie heb je ook een fors afvalprobleem.

No comments :

Popular Posts Last Week

Popular Posts This Month

Popular Posts All Time